RTV Veluwezoom nieuws
Gebruik de pijlen links en rechts van deze kop om andere dagen te zien.
Klik op de kleine foto's voor een vergroting
Zoek in het nieuws
   
  
JEUGDKAMP VV OEKEN
Sportwoensdag 12 juli 2017 14:41:16
Vorig weekend vond het jeugdkamp van vv Oeken plaats en dat werd een groot succes. Het recordaantal kinderen (91) zorgde voor extra uitdagingen voor de organisatie, maar deze editie mag weer bestempeld worden als uitermate geslaagd. Het thema van het kamp was ‘Superhelden’, waarbij alle teams tegen elkaar hebben gestreden om op zondagmiddag onder toeziend oog van de ouders als kampioen gekroond te mogen worden. Dit jaar waren op vrijdag voor de oudere jeugd een aantal sportieve activiteiten georganiseerd. Het eerste deel van de avond werd gevuld met boogschieten en steppen, waarna de avond werd afgesloten met een nachtvoetbaltoernooi met een speciale lichtgevende LED-bal.

De kleinere jeugd nam het in een voetbal- en touwtrektoernooi tegen elkaar op en sloot de avond af met een film. Op zaterdagmorgen was er in het dorp een vossenjacht, waarbij negen vossen en hun aanwijzingen leidden tot een codewoord. Na terugkomst op sportcomplex De Overkant stond een zeskamp gepland. ’s Avonds werd er gezwommen in Rhienderoord en bij terugkomst in het clubhuis was er de bonte avond. Na het ontbijt stond iedereen zondagochtend te springen om te beginnen met het voetbaltoernooi. Na een spannend evenement werden alle betrokkenen bedankt en vertrokken de kinderen moe, maar voldaan huiswaarts.


KLAAS VOS TOERNOOI TC EERBEEK
Sportzondag 00000 00:00:00
TC Eerbeek organiseerde op vrijdag 14 juli het Klaas Vos toernooi . Aan dit toernooi werd deelgenomen door 72 enthousiaste 50 plusser uit Eerbeek en omstreken. Helaas waren de weergoden de tennissers dit jaar iets minder gezind, regelmatig was er een bui maar dat weerhield de spelers er niet van om de baan op te gaan. De hele dag werd er sportief getennist op de 9 banen van de vereniging. Ook de inwendige mens werd niet vergeten. De clubhuiscommissie verzorgde een heerlijke lunch en tussendoor waren er allerlei lekkere en gezonde hapjes. Om 16.00 uur werden de poulewinnaars bekend gemaakt en alle winnaars ontvingen een flesje wijn. Klaas Vos bedankte alle deelnemers voor hun aanwezigheid en zijn mede organisatoren en de clubhuiscommissie voor hun hulp op deze dag. Volgend jaar zal TC Eerbeek dit toernooi wederom organiseren. Op zondag 30 juli start bij TC Eerbeek het Weltevreden Open 2017 toernooi. Op deze zondag worden de wedstrijden overdag gespeeld, op de doordeweekse dagen wordt gespeeld vanaf 18.00 uur. In het finaleweekend ( zaterdag 5 en zondag 6 augustus) wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom om de tennissers aan te komen moedigen. TC Eerbeek is gevestigd aan de Harderwijkerweg 7a te Eerbeek. Graag tot ziens bij TC Eerbeek!


(advertentie, klik om te vergroten)

GERBEN TE RAA SNELDAMKAMPIOEN BDV
Sportzondag 00000 00:00:00
Afgelopen week was voor de leden van de Brummense damvereniging BDV de laatste clubavond. Op deze avond werd de 2e ronde gespeeld voor het sneldamkampioenschap. Dit kampioenschap wordt altijd verspeeld over twee ronden. De 1e ronde was begin januari en op de laatste clubavond werd de 2e ronde gespeeld. Het werd, zoals gewoonlijk bij het sneldammen, een zeer spannende strijd. Danny Dix stond na de 1e ronde ongeslagen aan kop, maar liet in de 2e ronde toch teveel punten liggen. Op deze tweede avond was Gerben te Raa duidelijk de sterkste. Hij won zeven partijen en speelde er een remise.

Toen de wedstrijden afgelopen waren en de punten van beide ronden bij elkaar geteld werden, kwam de volgende eindstand te voorschijn: 1. en kampioen 2017: Gerben te Raa met 28 punten uit 16 wedstrijden. 2. Danny Dix - 25 uit 16. 3. Johan Haijtink - 19 uit 16. 4. Tom Westhof – 19 uit 16. 5. Ab van Ooijen – 19 uit 16. 6. Arie Stehouwer – 17 uit 16. 7. Marten Bruinsma – 16 uit 16. 8. Tom Molenaar - 10 uit 8. Een extra vermelding verdient jeugdlid Tom Molenaar. Hij speelde alleen de 2e ronde mee, maar eindigde daarin op de 2e plaats. Aangezien hij de 1e ronde verhinderd was, kwam hij in de eindstand niet verder dan de 8e plaats.

De Brummense dammers kunnen nu op vakantie gaan. Eind augustus begint het nieuwe seizoen weer.


   
       

Copyright 2000-2017 RTV Veluwezoom.
Alle rechten voorbehouden.
Heb je een probleem met deze pagina:
Mail de webmaster!