RTV Veluwezoom nieuws
Gebruik de pijlen links en rechts van deze kop om andere dagen te zien.
Klik op de kleine foto's voor een vergroting
Zoek in het nieuws
   
  
BINGO BIJ CV DE DWARSLIGGERS
Lokaalnieuwsdinsdag 25 juli 2017 00:00:00
Carnavalsvereniging de Dwarsliggers organiseert op 30 juli weer een Bingo avond in het Pater Dekkerhuis aan de Lorentzstraat in Eerbeek. Dit is de 3e BINGO avond in een reeks van 5. Ook op de zondagen 27 augustus en 24 september kunt u gezellig een potje BINGO spelen. Er zijn leuke prijzen en geldbedragen te winnen.
U steunt daarmee CV de Dwarsliggers want alle opbrengsten gaan naar de vereniging, zodat er ook volgend jaar er weerr een spetterend carnaval neergezet kan worden.
De kosten voor in totaal 12 speelrondes zijn € 12,50 en deelname is vanaf 16 jaar.
De aanvang is 20.00 uur en de zaal is open vanaf 19.30 uur.
U komt toch ook? En neem zoveel mogelijk vrienden, familie en buren mee. Voor meer informatie kunt u bellen met het secretariaat van de Dwarsliggers op 06- 39371479
Of kijk op www.cvdedwarsliggers.com


TUINENRONDE BRUMMEN
Lokaalnieuwsmaandag 24 juli 2017 13:06:17
Op zondag 13 augustus zetten drie van Brummens mooiste tuinen hun poorten weer wijd open voor tuinliefhebbers, “ de Brummense Overtuin ”, “ Tuin aan ‘t Leusveld ”, en buitenplaats “ Spaensweerd ” Van 11.00 uur tot 17.00 uur kunt u genieten van drie heel verschillende tuinen: strakke vormen, een spiegelvijver en tuintempeltje in “de Brummense Overtuin” , een zwemvijver, glooiende bloemborders op kleur, veel eenjarigen, in “ Tuin aan ’t Leusveld” en klassieke voornaamheid op de historische buitenplaats “ Spaensweerd ” waar de laatste twee jaar heel hard is gewerkt aan het in ere herstellen van de oorspronkelijke tuin. Laat u verrassen door de creativiteit van de gepassioneerde tuineigenaren en doe inspiratie op voor uw eigen tuin. Voor meer informatie: bezoek de websites van de tuinen: www.debrummenseovertuin.nl, www.tuinaantleusveld.nl en www.spaensweerd.nl .


(advertentie, klik om te vergroten)

SEIZOENSABONNEMENT KAMERMUZIEK BRUMMEN IN KERKJE VAN HALL
Lokaalnieuwszaterdag 22 juli 2017 00:00:00
SEIZOENSABONNEMENT KAMERMUZIEK BRUMMEN IN KERKJE VAN HALL TE BESTELLEN VIA ONZE WEBSITE. Een nieuw kamermuziekseizoen staat voor de deur! De Werkgroep Kamermuziek van de Culturele Stichting gemeente Brummen organiseert ieder jaar een aantal concerten van hoog niveau met vooral Nederlandse musici. Bekende en zeer gerenommeerde solisten, maar ook talentvolle, jonge musici trekken steeds weer vele bezoekers. Dit jaar hebben we een aantal fantastische musici weten te contracteren: Ragazze Quartet & Lidy Blijdorp, strijkkwartet & cello 08-10-2017. Pieter Wispelwey, cello 05-11-2017. Wishful Singing, female a capella 21-01-2018. Brisk Recorder Quartet Amsterdam, blokfluitensemble 18-02-2018. Marietta Petkova, piano 11-03-2018. Pauline Oostenrijk & Enno Voorhorst, hobo & gitaar 27-05- 2018. Concert 1-5 worden uitgevoerd in de Nederlands Hervormde Kerk, Dorpsstraat 57, Hall, aanvang 15.30 uur. De toegangsprijs is € 18,50 (inclusief programma). Concert 6 wordt uitgevoerd op Kasteel Engelenburg, Eerbeekseweg 6, 6971 LB Brummen, aanvang 15.00 uur. Voor dit Concert Culinair is de toegangsprijs € 40,00. Voor al deze concerten kunt u toegangskaarten kopen via de website brummencultuur.nl. Op de homepage vindt u onderaan de knop “Toegangskaarten Kamermuziek”. U kunt ook een voordelig abonnement nemen. Daarbij bieden wij u een keuze: Abonnement A voor concert 1 t/m 5 à € 80,00. Abonnement B voor alle 6 concerten à € 115,00. Voor abonnementhouders reserveren wij tot 10 minuten vóór aanvang van het concert (de beste) plaatsen in de kerk. Voor hulp bij bestellen en betalen kunt u contact opnemen met Dolf Hofs. Voor kinderen geldt een aangepast tarief. Toegangskaarten voor kinderen zijn uitsluitend telefonisch bestellen (tot 24 uur voor aanvang van het concert!) bij Dolf Hofs, toegangskaartenkamermuziek@brummencultuur.nl, tel.: 0575 562922. Bestellen via de website is mogelijk tot 24 uur voor aanvang van het concert. Toegangskaarten kunt u ook een half uur voor het concert aan de kassa in de kerk kopen. Na het eerste concert (1 oktober) vervalt de mogelijkheid een abonnement te nemen, dus wees er snel bij!


DORPSRAAD BRUMMEN EEN FEIT!
Lokaalnieuwszaterdag 22 juli 2017 00:00:00
Afgelopen woensdag 19 juli 2017 is de akte gepasseerd bij Notaris Bloem.
De wijkraad is omgevormd naar een dorpsraad.
Vakantie? Wij werken hard door, om er vanaf nu voor het hele dorp te zijn! Binnenkort hoort u meer van ons.
De''nieuwe''Dorpsraad rekent op uw inzet, enthousiasme en betrokkenheid.
U bent van harte welkom op onze eerste openbare vergadering op 13 september a.s. Locatie: Plein 5 te Brummen Tijd: 20.00 uur
Houdt u vooral de berichtgeving in de gaten!!


(advertentie, klik om te vergroten)

OPEN ATELIER- FIETSROUTE ART-BRUMMEN 29 EN 30 JULI
Lokaalnieuwsvrijdag 21 juli 2017 00:00:00
Open atelier- fietsroute ART-Brummen 29 & 30 juli 2017 Open van 11 tot 17 uur; info www.art-brummen.nl De Stichting ART-Brummen organiseert een open atelierroute in de gemeente Brummen en directe omgeving. Liggend aan de IJsselvallei en de Veluwezoom is het gebied waarin de route zich bevindt van grote landschappelijke waarde. Van kunst naar kunst door een prachtig stukje Nederland; met auto, fietsend of lopend. Enkele van de deelnemende kunstenaars zullen verschillende gastexposanten met hun kunstwerken in hun atelier verwelkomen tijdens bovengenoemd weekend. De ART-route is bovenstaand weekend een lokale bijdrage aan de IJssel-biënnale. Zie ook ijsselbiennale.nl Van de volgende kunstenaars zijn de ateliers opengesteld: Mieke Diekmann: “Creëren met passie”. Mieke heeft zoals gewoonlijk weer meerdere gastexposanten in haar galerie en beeldentuin. Werken van Max Timmerman, Ingrid Beemsterboer, Jenny Olde Monnikhof, Raid Houby, Lyda Dirkse en Johan de Vries zijn te bewonderen. Op Raid Houby na, zijn de kunstenaars zelf ook aanwezig. Openingstijden van de galerie: elk eerste en laatste weekend van de maand van 11.00-17.00 uur. Wilt u op een ander tijdstip de galerie bezoeken, maak dan even een afspraak op 06-51447588. Te vinden aan de Eerbeekseweg 13a in Loenen, zie www.arthuus.nl. Het volgende atelier is van Ivonne Drosten: “Het mooiste moment is het moment van beroering”. Ivonne geeft schilderlessen en workshops in haar atelier aan de Molenstraat 8 in Eerbeek, zie ook www.ivonnedrosten.nl.In Brummen staat het atelier van Piet van Middelaar: “Ik geloof in de kracht van verbeelding”. Het atelier en de tuin met beelden van Piet liggen aan de Burg.de Wijslaan 22 in Brummen, zie www.pietvanmiddelaar.nl. Ook in Brummen staat het atelier van Annie Elissen: “De schoonheid van het alledaagse”(op zondag is ook Dagmar Schneider aanwezig). Veel roering in en om het atelier aan de Zegerijstraat 7a in het oude centrum van Brummen, waar Annie ook haar workshops en cursussen geeft. www.annie.elissen.com. Aan de Kerkstraat 6 in het oude centrum van Brummen vind men het atelier van Joop van Ulden: “Spelen met klei “.www.joopvanulden.nl Tot slot het atelier van Analies Martin: “Alles is een proces; alles beweegt: alles is aan verandering onderhevig” Analies woont en werkt aan De Zicht 30 in Brummen, www.analiesmartin.nl.
Voor meer informatie: www.art-brummen.nl


OUD PAPIER EERBEEK 22 JULI
Lokaalnieuwsdonderdag 20 juli 2017 00:00:00
EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten
(4e zaterdag); Veldweg, Rentmeesterstedeweg, Rentmeesterhof, en de wijk "Werfakker" (het gebied binnen de (incl.) Ringlaan, Groeneweg, (excl.) Boerenstraat en de spoorlijn).
De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.


(advertentie, klik om te vergroten)

WAARSCHUWINGEN ZWEMMERSJEUK INGETROKKEN VOOR ZWEMWATEREN BUSSLOO EN BRUMMEN
Lokaalnieuwsdinsdag 18 juli 2017 00:00:00
Waarschuwing Zwemmersjeuk Kinderstrand en Snenge te Bussloo en Gat van Cortenoever te Brummen ingetrokken. De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen voor zwemmersjeuk in de recreatieplassen het Kinderstrand en De Snenge te Bussloo (gemeente Voorst) en het Gat van Cortenoever te Brummen ingetrokken omdat er geen meldingen van klachten over zwemmersjeuk meer zijn ontvangen. De waarschuwingen voor zwemmersjeuk zijn voor het Kinderstrand en De Snenge op 21 juni 2017 en voor het Gat van Cortenoever op 1 juni 2017 ingesteld nadat er een reeks van meldingen met klachten over zwemmersjeuk was ontvangen. Zwemmen in dit water leverde gezondheidsrisico’s op, in de vorm van huidklachten. Zwemmersjeuk wordt veroorzaakt door een parasiet van watervogels. Deze parasiet komt via de uitwerpselen van watervogels in het water terecht. Uit de parasieteitjes komen vervolgens larfjes die op zoek gaan naar watervogels en dringen via de huid of poten naar binnen. Als de larfjes met een zwemmer in aanraking komen, proberen zij de huid van de zwemmer binnen te dringen. De larfjes worden direct door het menselijke afweermechanisme onschadelijk gemaakt. Bij veel mensen ontstaat hierdoor een soort allergische reactie. Dit kan zich bij een eerste contact uiten in lichte jeuk en kleine rode vlekjes. Bij herhaalde blootstelling ontstaan rode vlekjes, die later overgaan in grotere hardere zwellingen van één tot drie centimeter doorsnede. Het jeuken is zeer intens. Binnen een week verdwijnen de bultjes en de jeuk weer en de huid herstelt zich volkomen. De aandoening is hinderlijk, maar verder onschuldig. De aanwezigheid van deze parasiet is een normaal natuurlijk verschijnsel. Met de reguliere zwemwateronderzoeken kunnen de parasieten niet aangetoond worden. Daarom is het niet mogelijk om vooraf te waarschuwen. Zwemmers kunnen zelf de kans op huidirritatie met de parasiet verminderen door niet te zwemmen in de buurt van veel waterplanten of riet omdat daar veel larfjes kunnen zitten. Ook is het aan te raden na het zwemmen direct goed af te drogen en droge kleding aan te trekken. Zwemwaterinfo
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op:
www.zwemwater.nl – de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder) Klachten over het zwemwater? Bel het Provincieloket, tel. (026) 359 9999.


POSITIEF RESULTAAT ACTIE PVDA-OMBUDSTEAM
Lokaalnieuwsdinsdag 18 juli 2017 00:00:00
Begin dit jaar kwamen er verontruste berichten bij het PvdA-ombudsteam binnen over de enorm gestegen kosten van de Regiotaxi, die in 2017 veranderde in Plus-OV. De reisafstand tussen de 20 en 25 km werd voor verschillende burgers aanzienlijk duurder. Het probleem zat in de overgang van prijs per zone naar prijs per km. Sommige burgers zijn bij afstanden boven de 20 km twee keer zo duur uit als in 2016. Dat was niet de bedoeling. Voor lange afstanden kan iemand met een WMO-pas gebruik maken van Valys, dat ook een betaalbaar tarief rekent, maar PlusOV gaat tot 20 km en Valys begint bij 25 km. En die 5 km zijn gigantisch duur. Een retourtje voor een echtpaar dat met PlusOV naar één van de kinderen reist, die 24 km ver woont kost opeens ruim 20 euro meer! Het ombudsteam heeft de gevallen besproken met PvdA-fractievoorzitter Cathy Sjerps. Zij schreef in mei hierover in de plaatselijke pers. Hierop kwamen opnieuw meldingen van burgers, die met een enorme kostenstijging te maken hadden. De PvdA wil niet dat burgers de dupe worden van het niet goed aansluiten van de nieuwe PlusOVregeling bij de Valysregeling. Daarom diende de PvdA in de juniraad een motie in mede namens CDA en LB. Wethouder Pierik nam de strekking van de motie over door toe te zeggen dat de gemeente Brummen de meerkosten zal vergoeden en dat zal communiceren via GemeenteThuis. Dat laatste laat door vakantie op zich wachten, zodat het ombudsteam de burgers nu al wil mededelen, dat als men t.o.v. de oude situatie meerkosten heeft, zich kan melden bij het Team voor Elkaar. Bewaar uw reisgegevens dus goed, zodat u uw meerkosten kunt aantonen. Het ombudsteam wil dat de gemeente een stapje verder gaat in de dienstverlening. De gemeente weet welke burgers een WMO-vervoerspas hebben, dus is het een kleine moeite al deze mensen via een brief te berichten over de mogelijkheden om extra kosten vergoed te krijgen. Wil men meer informatie kan men zich ook melden bij het PvdA-ombudsteam.


(advertentie, klik om te vergroten)

SLOPERSHAMER IN EERBEEK
Lokaalnieuwsmaandag 17 juli 2017 00:00:00
Van de Redactie;
Eerbekenaren zijn al wat gewend als het gaat om het hanteren van de sloophamer in hun dorp. Een aantal meer, en minder, markante gebouwen zijn in de afgelopen jaren gesloopt. Na de sloop van de voormalige Jan Ligthartschool aan de Lorentzstraat in Eerbeek is nu het gebouw van christelijke basisschool de Triangel aan de Debussystraat aan de beurt. Het was inmiddels niet meer in gebruik nadat de Triangel een mooi nieuw gebouw aan de Beethovenstraat betrok, samen met de school de Spr@nkel. Nadat 11 juni 2017 brand uitbrak in het leegstaande pand is besloten om versneld te gaan slopen om verdere pogingen tot brandstichting te voorkomen.


EEN BOEIENDE AVONDWANDELING IN HET TEKEN VAN DE VLEERMUIS
Lokaalnieuwsmaandag 17 juli 2017 00:00:00
EERBEEK - De boswachter van Geldersch Landschap en Kasteelen organiseert op vrijdag 28 juli een vleermuiswandeling op landgoed Huis Te Eerbeek. Een schim in de lucht, een grillige vlucht en een hoekig silhouet. Is het een vleermuis? Ze worden vaak verward met gierzwaluwen, die ook in de schemering vliegen. Vleermuizen zijn fantastisch leuke en nuttige dieren, de enige zoogdieren die kunnen vliegen. Maak kennis met de wonderbaarlijke en mysterieuze wereld der vleermuizen. Wandel met onze boswachter mee over landgoed Huis te Eerbeek. Hij gaat samen met u op zoek naar de dwergvleermuis, de rosse vleermuis, de laatvlieger en mogelijk ook de watervleermuis. Een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk. Start: 21.00 uur bij Landgoed Huis te Eerbeek, parkeerplaats (rechts) van Café-Restaurant ‘De Korenmolen’, Kanaalweg 3 in Eerbeek. Duur: ca. 1,5 uur. Deelname: € 7,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 3,75. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 1,25 op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: via Ideal bij reservering. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen. Informatie: Herman Heskamp, tel. 06 - 16 862 394 of Henry Kats, tel. 06 - 5 3435 237.
Vleermuis foto Geldersch Landschap & Kasteelen


(advertentie, klik om te vergroten)

   
       

Copyright 2000-2017 RTV Veluwezoom.
Alle rechten voorbehouden.
Heb je een probleem met deze pagina:
Mail de webmaster!