RTV Veluwezoom nieuws
Gebruik de pijlen links en rechts van deze kop om andere dagen te zien.
Klik op de kleine foto's voor een vergroting
Zoek in het nieuws
   
  
HET WEER VRIJDAG 21 JULI
Informatievrijdag 21 juli 2017 00:00:00
Het wordt een zonnige dag. Soms trekt dunne sluierbewolking over, maar dit houdt de zon nauwelijks tegen. In de loop van de ochtend ontstaan in het noorden vriendelijke stapelwolken. Het blijft de hele dag droog. De maxima komen uit op 23 graden in het noordwesten tot 26 in het zuiden van het land. Door de droge lucht is het voor het gevoel zeer aangenaam. De wind is zwak tot matig en draait gedurende de middag van zuid naar oost.

Morgen begint de dag zonnig, maar al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. In de middag trekken buien over het land. Hierbij is kans op een klap onweer en van tijd tot tijd plenst het flink door. In het oosten is het broeierig warm met maxima van 25-27 graden. In de westelijke helft van het land wordt het 23 à 24 graden.


HET WEER DONDERDAG 20 JULI
Informatiedonderdag 20 juli 2017 00:00:00
Er zijn wolkenvelden met tussendoor wat zon. Vooral in de middag trekken buien over het land met in het oosten kans op een klap onweer. In het westen wordt het ’s middags droger en zonniger. Het wordt 22 graden aan de kust tot 26 in Limburg. Daarbij staat een stevige zuidwestenwind, 3-6 Bft. In de avond is het wisselend bewolkt en trekken de meeste buien naar Duitsland weg.

Morgen ziet het er prima uit. Het is droog, zon en stapelwolken wisselen elkaar af en er staat minder wind. Pas in de avond maken de kustprovincies kans op een lokale lichte bui. Het wordt dan 22 graden op de Wadden, 24 in het midden van het land en 25 in het zuiden.


(advertentie, klik om te vergroten)

HET WEER WOENSDAG 19 JULI
Informatiewoensdag 19 juli 2017 00:00:00
De temperatuur stijgt flink en aan het begin van de middag is het al 27 graden in het noorden tot 30 graden in het zuiden en zuidoosten. In de middag stijgt de temperatuur op veel plaatsen naar 30-31 graden en in het zuiden, midden en oosten kan het 32 graden worden. In Limburg en het oosten van Brabant zijn maxima tot 33 graden mogelijk. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en daarmee stijgt ook de kans op een (onweers)bui. Op veel plaatsen blijft het droog en aan het eind van de middag en in de avond neemt de kans op onweersbuien toe.
Morgen zijn er wolkenvelden met tussendoor wat zon. Er trekken enkele buien over het land en in de middag worden de buien talrijker. Het oosten maakt daarbij kans op een klap onweer en in de middag neemt in het westen de kans op zonnige perioden toe.


HET WEER DINSDAG 18 JULI
Informatiedinsdag 18 juli 2017 00:00:00
Er staat ons een zomerse dag te wachten. De temperatuur stijgt op grote schaal naar 25 tot 27 graden. Het weerbeeld bestaat uit zon en sluierwolken. De zon kan lokaal even verdwijnen als de hoge bewolking tijdelijk dikker is. De zon is met zonkracht 7 redelijk fel, maar door een matige oostenwind heb je dat mogelijk minder snel in de gaten.
Er staat weinig wind en de temperatuur daalt later op de avond naar 17 graden in het noorden, 20 in de centrale delen en zo’n 22 graden in het zuiden.

Morgen wordt het tropisch warm. In de ochtend is het vrij zonnig en wordt het 24-27 graden. In de middag wordt het in de zuidoostelijke helft met 30 graden tropisch. In het westen en noorden liggen de maxima op 28-29 graden, maar ook in de duingebieden wordt het tropisch. Op de Waddeneilanden liggen de maxima rond 27 graden.


(advertentie, klik om te vergroten)

AANPAK SCHULDENPROBLEMATIEK BIJ LICHT VERSTANDELIJKE BEPERKING
Informatiemaandag 17 juli 2017 00:00:00
MEE en Stimulansz hebben een trainingspakket ontwikkeld voor professionals die te maken hebben met schuldenproblematiek bij mensen met een licht verstandelijke beperking. Al eerder ontwikkelde MEE in samenwerking met de Rabobank Foundation en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een trainingspakket om jongeren met een licht verstandelijke beperking en hun ouders financieel bewust te maken. Op deze manier willen de samenwerkende organisaties de toenemende risico’s op schuldproblemen bij deze groep terugdringen.
Onder meer drie mobieltjes en een tv had ze al van telefonisch verkopers gekocht. Ans, 51 jaar en moeder van vier kinderen, heeft een licht verstandelijke beperking (LVB) en laat zich makkelijk overhalen spullen te kopen. ‘Ik denk er niet bij na dat het geld kost.’ Omdat ze de rekeningen niet begreep en ze onbetaald in de la liet liggen, liepen de deurwaarders haar deur plat. ‘Ik voelde me bedreigd door al die mensen.’ Haar schulden liepen op tot €20.000. Ans heeft er vervolgens tien jaar over gedaan om schuldenvrij te worden. Met het trainingspakket voor professionals willen MEE en Stimulanz preventief bijdragen aan het terugdringen van de schuldenproblematiek bij mensen met een LVB. Via een e-learning en tijdens de trainingen leren professionals wat een LVB is, hoe ze signalen van een LVB herkennen en hoe ze het beste met deze mensen kunnen communiceren. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de vaardigheden die mensen met een LVB nodig hebben om hun financiën (zelfstandig) te regelen. Er zijn trainingen voor professionals in de uitvoering, zoals medewerkers van sociale wijkteams, klantmanagers en schuldhulpverleners, en voor beleidsmedewerkers. Al eerder is een trainingspakket voor jongeren met een LVB onder de naam ‘Smart met Geld’ aangeboden aan VSO-scholen, praktijkscholen en gemeenten. Dit pakket bestaat uit een gratis en voor iedereen toegankelijke e-learning voor jongeren en een lespakket voor leerlingen. De aanleiding voor het ontwikkelen van de trainingspakketten is het signaal dat mensen met een LVB relatief vaak schulden hebben en een groter risico lopen op financiële problemen. Dit komt enerzijds door versobering van sociale vangnetten, zoals Wajong, en verdwijning van sociale werkvoorzieningen, en anderzijds doordat de maatschappij steeds complexer wordt en van mensen steeds meer zelfstandigheid vereist. Tegelijkertijd zijn de procedures voor het aanvragen van schuldhulpverlening en de schuldhulpverleningstrajecten voor hen erg ingewikkeld en is het voor veel schuldhulpverleners heel moeilijk om iemand met een LVB te herkennen en daar mee om te gaan. Met als gevolg dat schuldhulpverleningstrajecten met regelmaat mislukken en er weer grotere schulden ontstaan. Dit leidt tot stress, verminderde gezondheid, ledigheid, apathie en schaamte. En dus meer en grotere druk op andere vormen van hulpverlening.


HOE ZIT HET PRECIES MET MEENEMEN VAN VAKANTIESOUVENIRS?
Informatiemaandag 17 juli 2017 00:00:00
Het is tijd voor de zomervakantie. Dit betekent dat een groot aantal Nederlanders binnenkort afreist naar een bestemming buiten de EU. Veel van hen houden speciaal ruimte vrij in hun koffer om souvenirs en etenswaar mee naar huis te nemen. Maar mogen deze wel mee terug naar Nederland? Uit recent onderzoek in opdracht van de Nederlandse Douane blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers – die ooit buiten de EU op vakantie is geweest – wel eens twijfelt of een product of lekkernij mee naar huis mag. Om te voorkomen dat vakantiegangers met twijfel de Nederlandse Douane passeren, kunnen zij de nieuwe Douane Reizen App checken (deze werkt ook zonder internet). Hier kun je per vakantieland zien wat mee mag en wat niet. Je kan ook je vragen stellen of foto sturen via https://www.facebook.com/douane of https://twitter.com/douane met #magditmee. En wist je trouwens dat de douane regels voor bestemmingen buiten de EU ook gelden voor Turkije en de Canarische Eilanden?


(advertentie, klik om te vergroten)

RUN FOR KIKA 2017
Informatiemaandag 17 juli 2017 00:00:00
Na de zomer vindt Run for KiKa Nijmegen (17 september) en Run for KiKa Amsterdam (2 oktober) plaats. Met dit hardloopevenement wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Verleden jaar werd een recordbedrag van 1,1 miljoen euro opgehaald. Inmiddels staat de teller op meer dan 850.000 euro. Nog altijd overlijdt 1 op de 4 kinderen met kanker. Stichting Kinderen Kankervrij zet zich in om geld in te zamelen voor meer onderzoek en betere behandelmethoden. KiKa gelooft in actieve oplossingen, daarom wordt er elk jaar Run for KiKa georganiseerd. Alle deelnemers zetten zich in voor één doel: kinderkanker de wereld uit. De Run for KiKa Runners lopen 5 of 10 kilometer voor KiKa. Voor kinderen is er een speciale KidsRun van 1 kilometer. Run for KiKa vindt plaats op 6 locaties: Almere, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Nijmegen en Amsterdam. Er zijn leuke activiteiten gepland voor jong én oud. Iedereen is welkom!


ZOMER- OF WINTERSTOP BIJ JE SPORTVERENIGING?
Informatiezaterdag 15 juli 2017 00:00:00
Blijf in beweging bij Atletiekvereniging Gelre in Dieren!

Veel sporters zullen dit wel herkennen: ben je net lekker bezig, is er een winterstop of stopt de competitie vanwege de zomervakantie. En hoe blijf je dan fit? Het nieuwe seizoen komt eraan en je wilt meteen fit aan de start van het nieuwe seizoen verschijnen, maar hoe kom je dan in conditie? AV Gelre heeft daar sinds kort een oplossing voor. Als één van de weinige sportverenigingen in de regio kan je bij ons 52 weken per jaar hardlopen of bootcampen. En nu ook zonder een verplicht lidmaatschap. Juist om een korte periode te overbruggen, biedt AV Gelre de mogelijkheid van een stempelkaart aan. De kosten bedragen 40 euro voor een stempelkaart voor 10 trainingen. Iedere stempel is goed voor een hardloop- of bootcamptraining op een doordeweekse avond of de zaterdagochtend. Meer info over de stempelkaart kan gevonden op de website www.avgelre.nl. Atletiekvereniging Gelre Kolonieweg 2a 6952 GX in Dieren


(advertentie, klik om te vergroten)

GEEN TREINEN DOOR WERK AAN DE SPOORBRUG
Informatiezaterdag 15 juli 2017 00:00:00
Van dinsdag 25 juli tot en met maandag 7 augustus wordt er gewerkt aan de spoorbrug over de IJssel bij Zutphen. Er rijden dan geen treinen tussen Zutphen en Dieren en Zutphen en Apeldoorn.

Arriva en NS zetten bussen in. Kijk voor meer informatie op de site van de NS (www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor) of Arriva (www.arriva.nl). Gaat u met de auto naar Zutphen? Houd er dan rekening mee dat de oude IJsselbrug tot en met 18 augustus is afgesloten. Met de fiets kunt u wel over de brug.


HET WEER ZATERDAG 15 JULI
Informatiezaterdag 15 juli 2017 00:00:00
De ochtend begint met wat zon in het zuidoosten. De bewolking neemt snel toe en in de middag en avond kan hier en daar wat lichte regen vallen. De hoeveelheden stellen weinig voor. Het wordt 20-22 graden en de westenwind is matig, windkracht 3 tot 4. Op de Wadden kan het (vrij) krachtig waaien, 5-6 Bft. In de nacht naar zondag wordt het in het zuiden droog en hier en daar klaart het wat op. Het koelt af naar circa 15 graden.

Morgen wordt een prima zomerdag. Zonnig is het niet, maar naast wolkenvelden komt ook de zon regelmatig tevoorschijn. In het noordoosten kan in de ochtend nog een spat regen vallen, ’s middags blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt ongeveer 23 graden.


(advertentie, klik om te vergroten)

   
       

Copyright 2000-2017 RTV Veluwezoom.
Alle rechten voorbehouden.
Heb je een probleem met deze pagina:
Mail de webmaster!